Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen zijn niet langer de toekomst, ze zijn het heden. Als huiseigenaar kan het verstandig zijn om zonnepanelen te laten installeren voor verschillende redenen. Zo helpt het bij de verduurzaming van je huis en kan je mogelijk geld verdienen door middel van teruglevering. Maar wat komt er allemaal kijken bij het laten plaatsen van zonnepanelen? Wij helpen je bij het maken van een juiste beslissing tot aan de installatie van de zonnepanelen.


 

Waar moet je allemaal op letten?

Elk huis is uniek, en wat voor de ene woning een uitstekende oplossing is, kan voor de andere minder geschikt zijn. Dit geldt zeker ook voor zonnepanelen. Voordat je de beslissing neemt op zonnepanelen te laten plaatsen, zijn er diverse factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst is de ligging en oriëntatie van je dak cruciaal. Een dak op het zuiden vangt bijvoorbeeld meer zon dan een dak op het noorden. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de hellingshoek van het dak en eventuele schaduwvorming door bomen of omliggende gebouwen. Naast deze voor de hand liggende factoren zijn er ook nog factoren waar je misschien wat minder snel aan denkt. Neem bijvoorbeeld ook de staat van je dak mee. Het heeft weinig zin om zonnepanelen te laten installeren op een dak dat over een paar jaar vervangen moet worden. Vergeet ook niet je eigen toekomstplannen mee te rekenen. Bent u van plan om in de komende jaren een dakkapel te plaatsen, elektrisch te gaan rijden of een warmtepomp te installeren? Ook dit zijn factoren die invloed gaan hebben op de uitkomst van jouw beslissing rondom zonnepanelen.

Heb je nog meer vragen over zonnepanelen? In onze veelgestelde vragen lees je nog meer over wat er komt kijken bij een beslissing rondom zonnepanelen. Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op. Onze experts denken graag met je mee.

Het proces van zonnepanelen laten installeren


Geïnteresseerd in het laten installeren van zonnepanelen? Dan begint het proces bij een vrijblijvend adviesgesprek op locatie. Zo kunnen we samen de wensen en eventuele verwachtingen bespreken. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden, uitdagingen en terugverdientijd. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om duurzame energie en het omlaag brengen van de energierekening. Een vrijblijvend adviesgesprek is altijd gratis en kun je aanvragen via het offerteformulier onderaan de pagina.

Odoo • Tekst en afbeelding

Na het adviesgesprek gaan wij aan de slag met het opstellen van een aanbod op maat. We gaan op zoek naar de juiste panelen en omvormers voor jouw situatie. Ben je het eens met het aanbod wat wij voor je maken? Dan gaan we aan de slag met de installatie. Een maand voor de installatie komen we bij je langs voor een technische opname. Zo zorgen we dat de dag van de installatie extra soepel zal verlopen. Vervolgens komen we op de dag van installatie de zonnepanelen installeren. Natuurlijk vertrekken we niet voordat alles duidelijk is met betrekking tot de monitoring en uitlezen van de opgewekte energie in de applicatie.

Wil je nog meer weten over hoe wij werken. Lees hier onze volledige werkwijze.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wil je in gesprek over zonnepanelen op jouw dak? Vraag dan via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan. Vervolgens plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in om de mogelijkheden te bespreken. Van te voren nog vragen? Stel je vragen gerust via het  contactformulier.